Archieffoto van een stroomstootwapen

Minderjarigen experimenteren in centrum van Leuven met stroomstootwapen

Minderjarigen hebben zaterdagavond in Leuven testen uitgevoerd met een stroomstootwapen in de vorm van een zaklantaarn. De populaire taser valt onder verboden wapendracht. Dat heeft de politie van Leuven gemeld.

Een getuige belde zaterdagavond om 23 uur naar de politie met de melding dat hij in de Brusselsestraat in het centrum van Leuven enkele jongeren had opgemerkt die een stroomstootwapen aan het testen waren. Dat gaat gepaard met een specifiek knetterend geluid. Onmiddellijk na de melding gingen enkele patrouilles van de Leuvense politie op zoek naar de jongeren.

Door een goede beschrijving van de getuige werden de betrokkenen snel gelokaliseerd. Het zijn allen minderjarigen uit de Leuvense regio. Zij hadden geen taser bij zich. Omdat het wapen in de buurt moest zijn, werd een zoekactie georganiseerd. De taser werd teruggevonden onder een geparkeerde auto. Het stroomstootwapen was opgeladen en gebruiksklaar gemaakt. De politie nam het in beslag.

Met een taser kan de gebruiker iemand tijdelijk uitschakelen maar het debat woedt volop of het wapen ook niet dodelijk kan zijn. Het gebruik van het stroomstootwapen valt in elk geval onder verboden wapendracht.

Meest gelezen