Videospeler inladen...

Opgelet: vanaf vandaag sluiten treindeuren bij NMBS 30 seconden vóór het vertrek

Vanaf vandaag wordt de vertrekprocedure voor treinen aangepast. 30 seconden voor het vertrekuur van de trein zullen alle deuren dichtgaan. Tot nu toe bleef de deur van de treinbegeleider open tot de trein vertrok. 

De nieuwe vertrekprocedure komt er om veiligheidsredenen. Bij de "oude" procedure sloot de laatste deur van de trein namelijk pas als de trein in beweging kwam. Dat leidde soms tot verwarring bij de reizigers, die dachten nog op te kunnen stappen.

En het leidde soms ook tot conflicten en agressie met en naar de treinbegeleider. Nu de deuren allemaal dichtgaan een halve minuut voor vertrek, hoopt de NMBS dat te voorkomen. Aan treinreizigers wordt alvast gevraagd om zeker op tijd op het perron te staan.

Meest gelezen