Videospeler inladen...

Protesten Nicaragua: drie nieuwe dodelijke slachtoffers

In Nicaragua zijn bij schermutselingen tussen betogers en de politie opnieuw drie doden gevallen. Dat meldt het plaatselijke centrum voor de mensenrechten. Sinds de betogingen tegen de regening in april uitbraken vielen volgens de ngo tot nu al minstens 137 doden en 1.300 gewonden door het hardhandig optreden van de ordediensten.

Volgens het plaatselijke centrum voor de mensenrechten Cenidh vielen er dit weekend twee doden in de noordelijke stad Jinotega. De ordediensten pakten de manifestanten, die een weg hadden gebarricadeerd, erg hard aan. In de hoofdstad Managua werd één betoger doodgeschoten.

De grootschalige betogingen zijn op 18 april begonnen tegen een geplande verhoging van de sociale bijdragen en tegen de hervorming van de pensioenen. De protesten waren een initiatief van studenten. Ondertussen zijn de betogingen uitgebreid. De demonstranten eisen het aftreden van president Ortega en willen onder meer vervroegde presidentsverkiezingen dit jaar. Maar pogingen tot overleg tussen de regering en de protestleiders draaiden op niets uit. 

Meest gelezen