Videospeler inladen...

Kim Jong-un en Trump aangekomen in Singapore voor historische ontmoeting

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn onderstussen aangekomen in Singapore waar dinsdag hun topontmoeting plaatsvindt. 

Kim Jong-un werd op de luchthaven in Singapore verwelkomd door de minister van Buitenlandse Zaken van het Zuidoost-Aziatische land. Minister Vivian Balakrishnan plaatste er een foto van op Twitter.  "Leider Kim Jong-un verwelkomd. Hij is net aangekomen in Singapore", schreef hij erbij. ‏

(lees verder onder tweet)

Donald Trump is deze namiddag ook aangekomen. Hij vertrok voortijdig van de G7-top in Canada richting Singapore. Zijn toestel Air Force One maakte op Kreta eerst nog een tussenlanding om bij te tanken. Aan boord zijn ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, de nationale veiligheidschef John Bolton en stafchef van het Witte Huis John Kelly.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Bekijk hier de Amerikaanse motorcade naast de Noord-Koreaanse

Videospeler inladen...

President Trump zal morgen eerst nog een ontmoeting hebben met de premier van Singapore, Lee Hsien Loong. Dinsdag staat dan het historische gesprek met Kim Jong-un op de agenda. Eén belangrijk onderwerp natuurlijk: het nucleaire programma van Noord-Korea. Trump zei gisteren dat hij al vanaf de eerste minuut zal zien of Kim echt wil werken aan nucleaire ontwapening.

De voorbije maanden waren de spanningen daarover hoog opgelopen tussen Pyongyang en het Westen. Er kwam naderhand een ontdooiing in de relaties. Enkele weken geleden annuleerde Donald Trump echter de geplande topontmoeting na "vijandige uitlatingen" van de Noord-Koreaanse leider. Maar overmorgen ontmoeten de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Jong-un elkaar dus toch.

Als de topontmoeting effectief tot een succes leidt, zal dat de Amerikaanse president Trump allicht heel wat krediet geven op internationaal vlak.

Videospeler inladen...

Meest gelezen