"Aan het gigantische succes van "Call me maybe" heb ik geen stuiver verdiend"

Meer dan 1 miljard keer intussen bekeken op YouTube en een wereldhit van de VS en Canada over Groot-Brittannië en Duitsland tot Japan en Australië. "Call me maybe" maakte in 2012 van Carly Rae Jepsen (even) een wereldster. De bijhorende videoclip speelde daarbij alleszins een meer dan nadrukkelijke rol. Hierin bleek Jepsen een opvallende interesse te hebben voor de tuinman van dienst, een rol van Holden Nowell, die dan weer meer geïnteresseerd was in de gitarist van Jepsens garagegroepje. Op de Canadese radiozender iHeart Radio blikte Nowell zopas terug op het wereldwijde succes en die terugblik was niet onverdeeld positief.

Nowell, 22 tijdens de opnames en toen werkend aan een carrière als fotomodel, viel niet alleen op door zijn tuinierscapaciteiten, maar ook door de tatoeage op zijn borstkas, "the sky is the limit". Het succes dat volgde had alvast een bittere nasmaak.

Nowell: "Mensen begonnen me te herkennen als de man uit de videoclip, en besloten dat er ook niet meer was dan dat. Dat werkte op mijn zenuwen en was heus wel frustrerend. Altijd maar weer van "Zie, de 'Call me maybe'-jongen!". Overal waar ik ging. Na verloop van tijd was ik het kotsbeu om dat steeds opnieuw te horen. Ik had zelfs de indruk dat mijn gezicht, of het nu achter een grasmaaier was of onder de motorkap, meer voor promotie gebruikt werd dan dat van Carly Rae."

"De opnames duurden een volledige dag en ik heb er 500 dollar voor ontvangen. Men heeft me toen mondeling royalty’s beloofd, maar ik heb er uiteindelijk niets van gezien. Misschien dat mijn manager er toen geld aan verdiend heeft, maar ik heb geen stuiver ontvangen. Ik was toen nog erg onervaren in die dingen."

"Ik kan niets positiefs over Carly Rae zeggen. Na de opnames heeft ze me geen enkele keer meer gecontacteerd. Terwijl zij toch prijs na prijs won."

"Dat op het einde van de video zou blijken dat ik een voorkeur voor mannen had, dat was nogal… Ik vond het niet leuk dat ik die homo uit de video van "Call me maybe" was. Zoiets was ik niet gewoon. Aanvankelijk wilde men zelfs dat ik de gitarist zou kussen. Maar ik zei hen: "Geen denken aan dat ik hem voor 500 dollar ga kussen!" Het zou voor mij erg ongemakkelijk geweest zijn om een man zo publiek te kussen. Ik heb dan zelf het andere einde van de clip, dat ik hem mijn nummer zou geven, voorgesteld."

"En ja, ik word nog altijd herkend. Vooral door tienermeisjes en homo’s dan."

"Ach, het is wat het is. Het is een leerschool geweest. Het heeft in ieder geval mijn kijk op de dingen erg veranderd."

Nowell zette zijn modellencarrière op een lager pitje en begon zelf te musiceren. Hij huwde in juli 2016, maar vroeg 6 maanden later de scheiding aan. Recent bracht hij onder de artiestennaam SixXx’Tre een eerste album uit.

Meest gelezen