Video player inladen...

België en Frankrijk willen problematiek van radicalisering in gevangenis samen aanpakken

Ons land en Frankrijk willen de problematiek van de radicalisering in de gevangenis samen aanpakken. Dat hebben premier Charles Michel (MR) en zijn Franse ambtsgenopot Edouard Philippe aangekondigd na gezamenlijk topoverleg in Parijs.

Zowel ons land als Frankrijk hebben al geregeld te maken gekregen met terreuraanslagen. Brussel en Parijs werken dan ook samen bij de strijd tegen het terrorisme. Op hun overleg in Parijs hadden Michel en Philippe het over nieuwe vormen van samenwerking. 

"Onze beide landen moeten voorkomen dat veroordeelden terroristen of geradicaliseerde gevangenen vrijkomen", zegt de Franse premier Philippe, die samenwerking in dat verband bestempelt als essentieel.

"De bedreigingen evolueren, dus moeten wij dat ook doen", aldus premier Michel. Hij stipt aan dat er ook moet worden ingezet op nog meer informatie-uitwisseling.

België en Frankrijk zijn ook van Plan om Spanje en Marokko nauwer bij hun onderlinge veiligheidsoverleg te betrekken.

Meest gelezen