Video player inladen...

Directie en vakbonden bij Brussels Airlines bereiken voorakkoord

De directie en vakbonden hebben vanavond een voorakkoord bereikt over de loon- en arbeidsomstandigheden bij de luchtvaartmaatschappij. Dat is bevestigd aan VRT NWS. Het voorakkoord wordt de komende dagen voorgelegd aan het personeel. 

Een kleine maand geleden strandden de onderhandelingen bij Brussels Airlines. Er kwam geen akkoord uit de bus en dus werd er twee dagen lang gestaakt. Na een afkoelingsperiode werd beslist om tot vandaag in alle luwte te onderhandelen en dan een evaluatie te maken. 

Om 13 uur gingen de bonden en de directie weer aan tafel. Beide partijen bereikten een voorakkoord dat onder meer de vlieg- en rusttijden beter wil regelen. 

"Het nieuwe voorstel betekent voor de maatschappij een belangrijke investering, zowel financieel als qua werkkracht, en beantwoordt aan de meerderheid van de bekommernissen van de cockpitgemeenschap van Brussels Airlines", zo laat de luchtvaartmaatschappij weten in een persbericht. 

De tekst zal de komende dagen worden voorgelegd aan de piloten en het andere personeel ter goedkeuring. Afhankelijk van hun beslissing is er al dan niet een oplossing bij Brussels Airlines en een mogelijke staking vermeden. 

Meest gelezen