"Die brandweerman is nu onze engelbewaarder!"

Het was een van de opvallendste foto’s die vorige week de harten van de internetbezoeker veroverde: een brandweerman die een baby rustig op adem laat komen na een verkeersongeval. De foto van Chris Blazek ging, nadat de Chattanooga Fire Department, in de Amerikaanse staat Tennessee, de foto op zijn Facebookpagina gepubliceerd had onmiddellijk viraal, met de bemoedigende woorden van Blazek: "Dit is waarom ik deze job doe!" Afgelopen weekend werd de moeder van baby Tionne, Whittley Hightower, opnieuw verenigd met de man die de 1-jarige Tionne tot rust bracht.

Naast de moeder, die momenteel opnieuw zwanger is, en Tionne zaten nog 2 andere kinderen in de wagen, die aangereden werd door een truck. Hightower op nieuwszender WRCB Tv: "Na het ongeval heerste er complete hysterie. Maar de brandweer was gelukkig snel ter plaatse. Chris vroeg eerst of ik oké was, maar daarna ontfermde hij zich helemaal over de kinderen."

Blazek: "Toen ik baby Tionne hoorde krijsen, nam mijn vaderlijke instinct het van me over (Blazek heeft zelf 4 dochters, nvdr). Die kinderen moesten vooral getroost worden. Dat is dan ook onze job. Daarvoor zijn we opgeleid. In zulke momenten kunnen we ons hart laten spreken."

"Tionne legde haar hoofdje op mijn schouder en kwam zo uiteindelijk tot rust", voegde hij er op nieuwswebsite Inside Edition aan toe.

Hightower: "Voor mij is hij 'an angel in disguise', een beschermengel. Mijn gezin is er in ieder geval groter door geworden. Want Chris is nu vriend des huizes geworden. Voor mij is hij een nieuwe vriend, een nieuwe goede vriend."

"Mijn hart smelt nog iedere keer opnieuw als ik naar de foto kijk. Maar tegelijkertijd besef ik ook dat er een van de vreselijkste momenten in mijn leven aan voorafgegaan is. Want de omstandigheden van het ongeval zijn nog erg onduidelijk. Hoe is de botsing tot stand gekomen? Was hij aan het telefoneren?"

De bestuurder van de andere wagen was alvast dronken en kon geen verzekeringsbewijs voorleggen.

Meest gelezen