Hele familie achter tralies voor diefstallen uit ziekenhuizen

In Mechelen zijn tien mensen opgepakt op verdenking van tientallen diefstallen uit ziekenhuizen in heel het land. De bende bestaat vooral uit broers en zussen van dezelfde familie. Ze kregen de bankkaarten en de pincodes te pakken van patiënten in het ziekenhuis en haalden dan geld af. 

Van de tien verdachten die werden opgepakt, zitten er nog zeven in de cel. Zij zullen morgen voor de raadkamer verschijnen. Het gaat om allemaal leden van dezelfde familie die altijd op dezelfde manier toesloegen. Ze viseerden vooral oudere patiënten in ziekenhuizen en slaagden erin om de bankkaarten en pincode van die patiënten te bemachtigen. Vervolgens haalden de verdachten geld van de rekening van hun slachtoffers. Eén van de slachtoffers verloor op die manier 20.000 euro. De bende sloeg toe in ziekenhuizen verspreid over het hele land.

Op bestelling

De bende beperkte zich niet tot de ziekenhuizen. Ze pleegde ook diefstallen, meestal op bestelling. Een heel deel van de buit die zo verzameld werd, werd bij huiszoekingen teruggevonden. Het ging bijvoorbeeld om handtassen. Bij die huiszoekingen werden ook kogelwerende vesten gevonden.

Meest gelezen