Er komen meer schoolstraten in Hasselt

Er komen meer schoolstraten bij in Hasselt. Dat zijn straten aan scholen die verkeersvrij worden wanneer de school start en wanneer de school uit is.

De stedelijke basisschool in Kuringen had al zo'n straat, maar daar komt nu ook de basisschool in Rapertingen bij. Opzichters sluiten dus de straat tijdelijk af met nadarhekken en dat maakt het voor de kinderen veel veiliger.

Schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili (SP.A): "Het wordt er volledig verkeersvrij zodat de zwakke weggebruikers - fietsers en voetgangers - veiliger zijn. En de automobilisten worden gesensibiliseerd. Zij kunnen de parking gebruiken van amper 50 meter verderop."

De afgelopen jaren werd het verkeer drukker en drukker aan de schoolpoorten. "Maar als het opnieuw veiliger wordt, dan gaan ook meer ouders ervoor kiezen om te voet om met de fiets te komen", denkt Ouakili. 

En er wordt ook gewerkt aan een gelijkaardige oplossing voor de basisschool in de Persoonstraat in de binnenstad van Hasselt. Dat zou heel binnenkort rond moeten zijn.

Meest gelezen