© Wavebreak Media - creative.belgaimage.be

Op woensdagvoormiddag zijn we het meest productief

Werknemers zijn naar eigen zeggen het meest productief op woensdagvoormiddag, en het minst op vrijdagnamiddag. Dat blijkt een bevraging van hr-bedrijf Randstad bij 1.850 personen. Namiddagen zijn gemiddeld minder productief dan de voormiddagen. De 40-plussers zien zichzelf als het meest productief. Vrouwen zijn productiever dan mannen in de voormiddag, in de namiddag is het omgekeerd.

Op woensdagvoormiddag zijn werknemers het meest productief (7,8 op 10). Het minst productief zijn ze op vrijdagnamiddag (6,6 op 10). Namiddagen zijn gemiddeld minder productief dan de voormiddagen, zo blijkt uit een bevraging van  hr-bedrijf Randstad bij 1.850 jongeren.

De maandag is de enige dag waar de productiviteit in de namiddag iets hoger ligt dan in de voormiddag. Het verval is het grootste op vrijdag. In de voormiddag halen we 7,5 op 10, maar in de namiddag zakt de productiviteit naar 6,6 op 10, de laagste score.

Vrouwen zijn elke dag van de week productiever dan mannen in de voormiddag, maar telkens minder productief in de namiddag. Jongeren zijn het minst productief op maandagvoormiddag (5,8 op 10). Ze hebben geen last van een namiddagdip, met een kleine uitzondering op vrijdagnamiddag. De 40-plussers zien zichzelf als het meest productief, maar hebben wel meer dan de andere leeftijdsgroepen last van de namiddagdip.

De scores van de arbeiders variëren op weekbasis het minst: hoogste score woensdagvoormiddag (7,6 op 10) en laagste score maandag (6,8 op 10). Bij kaderleden is het verschil veel groter: hoogste score woensdag- en donderdagvoormiddag (8,1 op 10) en laagste score vrijdagnamiddag (6,8 op 10). Bedienden nemen een tussenpositie in met uitzondering op vrijdagnamiddag, dan halen ze de laagste score (6,5 op 10)

Meest gelezen