Slachthuis Geel gaat maandag weer open

De Raad van State schrapt de beslissing van minister Ducarme om het slachthuis van Geel te sluiten. Dat besluit was volgens de Raad van State onvoldoende gemotiveerd. Het slachthuis zal vanaf maandag weer openen.

Het slachthuis van Geel moest eind vorige maand van minister Ducarme de deuren sluiten. Niet door rot vlees of dierenmishandeling, maar door problemen met de hygiëne en infrastructuur. De uitbaters stapten naar de Raad van State en kregen gelijk. De minister zou geen rekening gehouden hebben met de recente inspanningen om de toestand te verbeteren. Het FAVV had ook al aangegeven dat er geen gevaar was voor de voedselveiligheid.

Het slachthuis reageert opgelucht. “We hebben de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in ons slachthuis – en dat blijven we doen”, zegt CEO Peter Verherstraeten. "We hebben bijzonder veel steun gekregen van onze medewerkers en onze trouwe klanten. Daar zijn we dankbaar voor. We hebben geleerd uit onze fouten en gaan hard werken om het in de toekomst nog beter te doen." Volgende week maandag gaat het slachthuis weer open.

Meest gelezen