Facebook/Stad Antwerpen

De stad Antwerpen lanceert grote campagne tegen homofobie

De stad Antwerpen is een grote campagne gestart tegen homofobie. Die zal erg zichtbaar zijn de komende dagen. Verschillende bekende gebouwen worden verlicht in regenboogkleuren.

Gebouwen in regenboogkleuren

Verschillende gebouwen zoals het MAS, het Centraal Station of de voetgangerstunnel zullen worden verlicht met regenboogkleuren, het symbool van de holebigemeenschap. Het logo van de stad -de stralende A- zal op liefst 57 stadsgebouwen een regenboogachtergrond krijgen.

Hoffelijk blijven

"Het is een grote campagne, maar dat is ook nodig, want nog lang niet iedereen aanvaardt homoseksualiteit", zegt Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA). "De campagne dringt ook aan om correct en hoffelijk te blijven. Die boodschap moet jammer genoeg ook nog steeds benadrukt worden. We tolereren geen geweld, verbaal of fysiek, tegen de LGBTI-gemeenschap.”

Affiches en pins

Er komen ook affiches in tram en bushokjes en er worden gratis pins uitgedeeld met die "stralende regenboog A" in de districtshuizen. 

Meest gelezen