The Associated Press

Tony Awards: 40-jarige Harry Potter (en het vervloekte kind) geeft de rest het nakijken

"Harry Potter en het vervloekte kind" (deel 1 en 2) heeft de Tony Award voor beste toneelvoorstelling weggekaapt. De Tony Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse theaterprijzen. Het Potter-stuk won ook in de categorie beste scenario, belichting en regie. "Harry Potter en het vervloekte kind" is een spin-off van de bekende Potter-boekenreeks, een samenwerking tussen J.K. Rowling, scenarist Jack Thorne en regisseur John Tiffany. 

In "Harry Potter en het vervloekte kind" zijn Potter en zijn vrienden volwassen. De leerling-tovenaar van weleer is een 40-jarige ambtenaar aan het ministerie van Magie, waarvan Hermelien Griffel de minister is. Potters administratie blijkt niet op orde en hij maakt bovendien ruzie met zoon Albus die beste maatjes is met de zoon van zijn grote vijand Malfidus.    

Het theaterstuk dat sinds 2016 zijn weg vond naar de Londense West End en Broadway, was goed voor tien Tony-nominaties. Jamie Parker speelt Harry Potter naast Paul Thornley (Ron Wemel) en Noma Dumezweni (Hermelien Griffel). 

John Tiffany ontvangt zijn Tony Award voor beste regie.
Invision

Toch was Potter niet de grote slokop in New York, maar wel de musical "The band's visit" met maar liefst tien prijzen. Het stuk gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007 vertelt het verhaal van een 8-koppig Egyptisch politieorkest dat op bezoek in Israël de verkeerde bus neemt en in een woestijnstadje belandt.

Klik hier voor de volledige lijst van de Tony Award-winnaars.

Meest gelezen