Vanaf nu gratis wifi in grootste treinstations

Gratis wifi: treinreizigers vragen er al lang naar en sinds  vandaag wordt hun wens werkelijkheid.  Negentien van de grootste treinstations zijn sinds vandaag uitgerust met wifi-service. De komende maanden komen er nog acht stations bij, meldt de NMBS. 

Dit zijn de 19 stations waar u vanaf vandaag op het gratis wifi-netwerk kunt inloggen.

 • Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal
 •  Brugge
 • Brussels Airport-Zaventem, Brussel-Centraal, Brussel Luxemburg, Brussel- Schuman, Brussel-Zuid
 • Charleroi-Zuid
 • Denderleeuw
 • Gembloux
 • Halle
 • Hasselt
 • Leuven
 • Luik-Guillemins
 • Namen
 • Ottignies
 • Sint-Niklaas
 • Vilvoorde
De komende maanden komen daar nog acht stations bij.
 • Aalst
 • Bergen
 • Brussel-Noord
 • Doornik
 • Gent-Sint-Pieters
 • Kortrijk
 • Mechelen
 • Oostende

Zes op de tien treinreizigers neemt dagelijks de trein vanuit een van deze 27 stations. Om gebruik te maken van het draadloos netwerk zullen treinreizigers kunnen inloggen op het netwerk FreeWifi-NmbsSncb. Daarvoor moeten ze wel een MyNMBS-account hebben of er een aanmaken. 

Op de trein nog geen wifi

Let wel: het gratis wifi-netwerk is alleen beschikbaar in de stationsomgeving en op de perrons. Gratis wifi aanbieden op de trein zelf lukt nog niet voor de NMBS. Daarvoor zijn de investeringskosten nog steeds te hoog. "We zijn wel aan het onderhandelen met de netwerkproviders om een stabielere en betere dekking te krijgen van het 4G-netwerk  langs de spoorlijnen", zegt woordvoerder Dimitri Temmerman.

Meest gelezen