Vandalen laten graffitispoor achter in Tremelo

Dit weekend trokken er opnieuw vandalen door Tremelo. Ze bespoten bushokjes en reclamepanelen met graffiti. En dat is niet de eerste keer. Onlangs kreeg Nico Kestens zelfs een verfboodschap op de gevel van zijn nieuwe huis gespoten.

"Toen mijn vriendin onze zoon naar school bracht, zag ze dat er twee letters H op onze gevel waren geschilderd. We hebben het huis in de Kruisstraat gekocht, maar we wonen er momenteel nog niet", vertelt Nico Kestens uit Tremelo.

Niet eerste keer

Dit weekend sloegen de vandalen opnieuw toe in de straat. "Met dezelfde kleur van verf en opnieuw twee keer de letter H. Op een bushokje staat voluit Hell Hounds geschreven, dus ik vermoed dat die twee H's daarvoor staan." Tremelo heeft al een tijdje last van vandalisme en hangjongeren. Eind mei kondigde burgemeester Paul Dams aan dat hij daarom een samenscholingsverbod wil invoeren in sommige wijken.

De vorige eigenaar van het huis van Nico en z'n gezin heeft de boodschap intussen van de gevel verwijderd. "Als je het weet, zie je de letter er nog een beetje doorkomen, maar het is gelukkig goed gelukt om alles weg te krijgen", aldus Nico.

Meest gelezen