98-jarige Joske: "Ik heb 60.000 stappen gezet op een maand tijd"

De Mechelse Josephine Van Bos, Joske voor de vrienden, wordt over enkele weken 98 jaar. Ze is één van de meest opvallende deelnemers van de 10.000 stappenclash, een wedstrijd tussen steden en gemeenten met als doel om mensen meer te laten bewegen. 

Gehuldigd op stadhuis

Mechelen werd vorige week verkozen tot actiefste stad van Vlaanderen. Meer dan 500 Mechelaars hadden de meeste stappen gezet in de 10.000 stappenclash. En da's mede dankzij de 98-jarige Josephine Van Bos, beter bekend als Joske. Ze werd gisteren in de bloemetjes gezet op het stadhuis, samen met een aantal andere Mechelse stappers. 

Te voet tot Scherpenheuvel

Actief blijven is heel belangrijk voor Joske. "Ik ben alle dagen mee gaan wandelen", vertelt ze. "Rond de blok van het Hof van Egmont, tot aan den Bruul. Op een maand tijd heb ik toch 60.000 stappen gezet, het schijnt dat dat tot Scherpenheuvel is."

Met rollator

"Ik ben altijd in beweging gebleven", vertelt Joske. "Toen mijn man nog leefde, gingen we ook al vaak wandelen. Da's belangrijk om niet stijf te worden. Maar ik ben wel heel voorzichtig. Als ik op m'n eentje buiten kom, ga ik altijd met een rollator. Dan voel ik me veiliger." 

Meest gelezen