Europese Unie geeft 15.000 gratis Interrail-passen cadeau aan 18-jarigen: hoe win je ze?

Vanaf vanmiddag 12 uur geeft de Europese Unie 15.000 gratis Interrail-passen weg aan jongeren van 18 jaar oud. Ze kunnen daarmee een maand lang door Europa reizen en 4 landen bezoeken. Deelnemen aan de actie kan via de Europese Jongerensite.

De gratis tickets worden verdeeld over de 28 lidstaten van de Europese Unie. Voor België maken zo'n 300 jongeren van 18 (geboren tussen 2 juli 1999 en 1 juli 2000) kans.

Je kan de tickets winnen via de Jongerensite van de Europese Unie. Deelnemers moeten 5 quizvragen beantwoorden en er is ook een schiftingsvraag. Aanmelden kan vanaf vanmiddag 12 uur tot 26 juni 12 uur.

Wie geselecteerd wordt, kan met het treinticket tussen 9 juli en 30 september tot 30 dagen op reis gaan en maximum 4 landen van de Europese Unie bezoeken.  Een Interrail-pass is 255 euro waard. Het gaat om een proefproject dat betaald wordt door de Europese Unie.

"We zien dat jongeren Europa wel kennen en fan zijn, maar dat ze nooit aan de levende lijve ondervonden hebben wat Europa juist betekent", zegt Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere (CD&V). "Met de Interrail-pass kan je ontdekken wat het buitenland te bieden geeft en ga je Europa meer appreciëren. Zo ga je een stukje meer Europese burgerzin kweken."

Meest gelezen