Ging Ivanka Trump de mist in met steuntweet aan haar vader?

"Degenen die zeggen dat iets niet kan gerealiseerd worden, moeten degenen die er wel in slagen geen strobreed in de weg leggen." Met deze tweet stak Ivanka Trump gisteren haar vader Donald nog een hart onder de riem voor zijn historische ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Ze dacht daarbij dat die quote een Chinese wijsheid was en maakte dat ook duidelijk in haar Twitterbericht. Maar was er wel een Chinees draagvlak voor die wijsheid?

Ivanka Trump, nog altijd een van de adviseurs van de VS-president, stuurde dus gisteren volgende tweet de wereld in:

Het zou nochtans helemaal niet gaan om een Chinese wijsheid. Volgens de Britse nieuwswebite The Telegraph werd op Weibo, de populaire Chinese microblogsite, op zoek gegaan naar de Chinese herkomst van de wijsheid, maar kon er geen bevestiging gevonden worden.

De quote wordt alleszins wél toegewezen aan George Bernard Shaw, de Ierse toneelschrijver en winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1925. Ook ontving hij in 1939 een Oscar voor zijn werk aan het scenario van de film "Pygmalion". En zo werd door diverse nieuwsmedia opnieuw de link gelegd met 'fake news'.

Op sociale media ging de tweet van Ivanka Trump dan ook niet ongestraft voorbij:

Meest gelezen