Video player inladen...

Minstens tien doden bij scheepsongeval in Rusland

Bij een botsing tussen een plezierboot en een sleepboot op de Russische rivier de Volga zijn zeker tien opvarenden om het leven gekomen. Eén persoon is nog vermist. De aanvaring gebeurde in de stad Volgograd, één van de gaststeden van het WK voetbal dat donderdag begint.

De slachtoffers vielen toen een catamaran op een binnenvaartschip botste op één kilometer van de oever in Volgograd, in het zuidwesten van Rusland. Naar verluidt waren er zestien mensen aan boord. Vijf van hen konden gered worden. Volgens het Russische persagentschap Tass waren op de beide schepen in totaal 28 opvarenden.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar volgens een bron binnen de veiligheidsdiensten zou de catamaran de vaarregels niet gerespecteerd hebben. Ook andere hypotheses worden onderzocht.

Meest gelezen