NMBS legt 6.000 zonnepanelen op werkplaats in Vorst

De NMBS heeft in Vorst zo'n 6.100 zonnepanelen geïnstalleerd. De zonnepanelen liggen op het dak van de onderhoudswerkplaats voor treinen.

De meer dan 6.000 zonnepanelen kunnen jaarlijks anderhalf miljoen kilowattuur opwekken. Dat komt overeen met het gemiddelde jaarverbruik van meer dan 430 gezinnen. De elektriciteit zal in de eerste plaats gebruikt worden voor de verlichting en de verschillende machines in de werkplaats van Vorst. Het overschot wordt op het elektriciteitsnet van het spoor gezet.

De NMBS wil tegen 2020 energiezuiniger worden. Het energieverbruik in de stations, kantoren en werkplaatsen moet tegen dan 7% lager liggen. Ook de treinen zouden tegen 2020 zuiniger moeten rijden. Ook op het dak van de werkplaatsen in Schaarbeek komen er dit jaar nog zonnepanelen.

Meest gelezen