FOTO: Restaurants in Singapore zetten deze week hun culinair beste beentje voor.

Op het menu (letterlijk) van Kim en Trump: ribbetjes, gevulde komkommer en vanille-ijs

Geen topmoeting zonder een toplunch. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben hun gesprekken (en small talk) voortgezet aan tafel met een erg gevarieerd menu. Nee, Trump zag zijn favoriete hamburger niet geserveerd. Het Witte Huis meldt dat gekonfijte ribbetjes, daegu jorim en vanille-ijs op tafel stonden. Gezonde kost versus enkele caloriebommetjes.

Over de lunch is duidelijk goed nagedacht. Het is een mix geworden van gerechten met sterke westerse en Aziatische invloeden. Beide heren kregen als voorgerecht een garnalencocktail met avocadosalade, een salade van groene mango met een dressing op basis van honing, en verse inktvis. In het oog springt vooral het gerecht "oiseon": met vlees gevulde komkommer, iets typisch Koreaans.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Als hoofdgerecht was er de keuze uit gekonfijte ribbetjes met gratin dauphinois en gestoomde broccoli, of varkensvlees met rijst en chilisaus of "daegu jorim" (kabeljauw met gestoofde Aziatische groenten).

Als toetje was er een taart overgoten met een zachte chocolade botercrème, vanille-ijs (van -hoe kan het ook anders- het bekende Amerikaanse merk Häagen-Dazs) met een coulis van kersen en sinaasappel en gevuld gebak.

Over aangepaste wijnen of andere dranken werd geen melding gemaakt. Tijdens eerdere gesprekken in het Capella Hotel in Singapore stonden voor Kim, Trump en hun delegatie glazen gevuld met water op tafel.

Meest gelezen