Video player inladen...

Opvallend: brugpensioen vanaf 56 jaar bij Carrefour

Het sociaal akkoord bij Carrefour voorziet dat werknemers vanaf 56 jaar op brugpensioen kunnen. Daarmee zou tot de helft van de 1.233 ontslagen vermeden kunnen worden. Ook zullen alle winkels van Carrefour open blijven.  Eerder was aangekondigd dat 2 winkels, die in Genk en in Angleur, zouden moeten sluiten.

Begin dit jaar kondigde supermarktketen Carrefour een drastische besparing aan. Zo'n 1.233 mensen gingen hun job verliezen en 2 winkels zouden de deuren moeten sluiten. Maar na de onderhandelingen met de vakbonden zou brugpensioen, officieel SWT of Stelsel van Werkloosheid met Bedrijfstoeslag, voor werknemers vanaf 56 jaar mogelijk worden. Dat kan wettelijk nog steeds, weliswaar slechts in uitzonderlijke gevallen. Werknemers die voor die optie kiezen zouden tot 95% van hun loon kunnen behouden.

Voor de overige ontslagen rekent de supermarktketen op mensen die zich vrijwillig aanmelden voor ontslag. Zij zouden een een premie van 35% krijgen bovenop het wettelijk bedrag.

Nog opvallend is dat alle winkels van Carrefour ook zullen open blijven. Eerder was er sprake van dat de winkels in Genk en Angleur de deuren zouden moeten sluiten.

Meest gelezen