Video player inladen...

Opvangcentrum in Haren opnieuw open

Het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen heropent vanavond het opvangcentrum in Haren. In het gebouw kunnen 300 mensen overnachten.

Vrijwilligers

Eind april sloot het opvangcentrum in Haren haar deuren. Voor de heropening kan het rekenen op een ploeg van 14 werknemers en een dertigtal vrijwilligers. Ze willen het nieuwe centrum op een professionelere manier organiseren.

“We kunnen hier 300 mensen opvangen”, vertelt woordvoerder Mehdi Kassou. “Het is bedoeld voor migranten of daklozen, maar we hebben enkel plaats voor mannen. Er is geen aangepaste infrastructuur om vrouwen of kinderen op te vangen.”

Steun Brussel

De Brusselse Regering trekt 600.000 euro uit voor het project. De stad Brussel stelt een deel van het Blue Star-gebouw gratis ter beschikking. Vanavond blijven er al 150 mensen overnachten.

Meest gelezen