Muyters en Peeters twitteren en kibbelen over brugpensioen bij Carrefour

Het sociaal akkoord bij warenhuisketen Carrefour leidt tot een digitaal rondje armworstelen tussen Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) en zijn federale collega Kris Peeters (CD&V). Punt van discussie is het brugpensioen op 56, waardoor tot de helft van de 1.233 ontslagen bij Carrefour vermeden kunnen worden.

Regeringspartij N-VA reageert afkeurend op het sociaal akkoord bij Carrefour. Volgens Muyters is het een totaal verkeerd signaal in tijden waarin bedrijven smeken om personeel en vacatures niet ingevuld raken. Hij dringt aan op een aanpassing van de federale wetgeving.

Lees verder onder de tweet.

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) kaatst de bal terug naar Muyters. "Regio's moeten een bindend advies over het herstructureringsplan bij Carrefour afleveren dat het federale niveau moet volgen", twittert hij.

Lees verder onder de tweet.

Muyters zegt dat de regio's alleen een advies over het reactiveringsluik moeten geven, dat inderdaad onder de bevoegdheid van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) valt. "Maar als je van je bevoegdheid af wil, ik ben bereid die over te nemen", twittert hij schamper.

"Wanneer het herstructureringsplan negatief wordt beoordeeld door de regionale ministers, dan kán ik niet anders dan het herstructureringsplan afwijzen", houdt Peeters voet bij stuk. 

"Ik denk dat het verkeerd is zwarte pieten te spelen", zegt hij aan  VRT NWS. "Ik denk dat dit een ernstig dossier is dat over heel veel mensen gaat." Peeters wijst er ten slotte nog op dat mensen die nu brugpensioen (SWT) krijgen beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt. 

Meest gelezen