Video player inladen...

Premier Michel over ontmoeting Trump-Kim: "Wait and see"

Volgens premier Charles Michel (MR) is het nog te vroeg om te zeggen dat de wereld een veiligere plaats is geworden na de historische ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Michel wil eerst meer informatie over de inhoud van de gesprekken. "Wait and see", luidt zijn reactie.

Na de ontmoeting tussen Trump en Kim ondertekenden beide heren een verklaring waarin Noord-Korea zich engageert voor een volledige nucleaire ontwapening. Maar de tekst is eerder een algemene beginselverklaring. Onze premier Michel reageert dan ook erg voorzichtig.

"Dat de vergadering  mogelijk was, is een goede stap. Maar "wait and see". Ik ben niet van plan om te snel een definitieve conclusie te trekken. Wat gaat tellen, zijn de concrete resultaten. Daarom wachten wij op meer informatie over de inhoud van de gesprekken."

Het feit dat beide landen een nucleaire ontwapening van Noord-Korea hebben afgesproken noemt Michel een "boodschap en een belangrijke ontmoeting". Maar het is nog te vroeg om te spreken over een veiligere wereld, vindt de eerste minister. "Een dialoog is altijd een positieve stap, maar we zijn voorzichtig."

Meest gelezen