Sluit openluchtzwembad Grimbergen definitief?

Het openluchtzwembad Lammekes in Grimbergen blijft de hele zomer dicht. De gemeente vindt niet genoeg redders. Schepen van Sport Tom Gaudaen (Open VLD) vraagt zich af of het wel de taak van de gemeente is om een openluchtzwembad uit te baten.

Geen personeel

Het is niet de eerste keer dat het openluchtzwembad in Grimbergen dicht blijft omdat de gemeente niet genoeg personeel vindt. Zo kon het vorig jaar pas op 10 juli de deuren openen omdat de planning niet op tijd rond geraakte.

"De sportdienst moet op zoek naar 46 redders en toezichters. Vroeger deden studenten een hele maand een studentenjob. Nu gaan meer en meer jongeren naar festivals of op reis en kunnen ze zich geen volledige periode vrijmaken", zegt schepen van Sport Tom Gaudaen.

Zwembad sluiten

Grimbergen is één van de weinige gemeenten die zelf nog een openluchtzwembad uitbaten. Meestal is dat in handen van de provincie of een privébedrijf.

Bovendien heeft Grimbergen ook een overdekt zwembad in Strombeek. Dat is financieel een grote investering, vindt de schepen. "Misschien moeten we wel op zoek naar een privé-partner voor extra middelen. Of moeten we Lammekes definitief sluiten. Het zijn opties die we de komende maanden zeker moeten bekijken."

Meest gelezen