Straatmuzikanten in Gent toch een beetje versterkt

Twee weken geleden kondigde Gent aan dat straatmuzikanten geen versterkers meer mogen gebruiken, maar de stad krabbelt nu een beetje terug. De stad wil het nieuwe reglement soepel toepassen en het verbod eigenlijk gebruiken als stok achter de deur voor als het volume echt te hoog oploopt.

Sommige instrumenten kunnen nu eenmaal niet zonder versterking gebruikt worden, denk maar aan een keyboard. Maar het verbod op elektrische versterking kwam er om het leefbaar te houden.

Gent verbood het gebruik van versterkers op batterijen omdat sommige straatmuzikanten met veel te grote en luide installaties kwamen opdraven. er was een opbod aan de gang tussen de straatmuzikanten zodat handelaars en bewoners in de buurt horendol werden.

De stad wil het verbod soepel gaan toepassen en enkel optreden als het weer de spuigaten uitloopt.

Meest gelezen