Voetpad spoelt weg door waterlek in Leefdaal

Een stuk voetpad van de Coigesteenweg in Leefdaal (Bertem) is weggespoeld door een groot waterlek onder de grond. Het wegdek begon plots te verzakken vlak voor de oprit van een huis.

"Het stuk waar twee leidingen met elkaar worden verbonden, is stuk. Daardoor is er water beginnen lekken", vertelt Eric Bronselaer van De Watergroep. "Niemand merkte daar iets van, want de leiding ligt vlakbij de riolering. Het water had dus een hele tijd vrij spel, maar intussen heeft het alle grond mee weggespoeld met alle gevolgen vandien."

De Watergroep ontdekte dat ook de riolering is aangetast. Ook het asfalt wegdek moet worden heraangelegd. De werken zullen waarschijnlijk nog de hele week duren. Vandaag zitten nog een 20-tal gezinnen zonder water, maar tegen het einde van de dag moet dat opgelost zijn.

Meest gelezen