Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Basketlegende Dennis Rodman in tranen na ontmoeting Trump en Kim

“Het is een belangrijke dag. Ik ben speciaal naar hier gekomen om het te zien. Ik ben zo gelukkig”. Dat zei voormalig basketbalspeler Rodman in een emotioneel bewogen interview met CNN. Rodman is waarschijnlijk de enige ter wereld die persoonlijke relaties heeft met zowel de Amerikaanse president Donald Trump als met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij probeerde al langer om de twee leiders samen te brengen en zakte nu ook af naar Singapore, waar Trump en Kim elkaar hebben ontmoet.  

Ook voor Dennis Rodman was de ontmoeting tussen Kim en Trump een historisch moment. Hij was tot tranen toe bewogen. De voormalig basketbalspeler kreeg al naam dankzij zijn eerdere pogingen om de staatsleiders bij elkaar te brengen. Naar eigen zeggen wil hij al jaren Noord-Korea helpen. “Eens ik de cultuur en de situatie had leren kennen, voelde het alsof ik thuis was.”

Zijn motieven?: “Ik doe het niet voor het geld. Dit draait niet om mijn persoonlijkheid, maar om het samenbrengen van twee landen.” Opvallend is wel dat zijn tripje naar Singapore gesponsord werd door Potcoin, een cryptomunt voor de cannabisindustrie.

Hij weigert zich naar eigen zeggen ook te bemoeien met de politieke belangen. “Ik wil die problemen niet zien, ik wil dat ze verdwijnen… Het enige wat ik wel wil, is dat we gewoon goed overeenkomen: handen schudden, glimlachen en een glas ice tea drinken.” Volgens de basketbalspeler was de topontmoeting vooral een mooi moment tussen twee vrienden.  

Zijn lof voor Donald Trump is groot: “De Amerikaanse president moet veel krediet krijgen, want het is dankzij zijn “out of the box”- denken dat de ontmoeting er gekomen is.” Volgens de voormalige basketbalspeler belde de secretaris van Trump om hem te bedanken: “Donald Trump is zo trots op je. Hij bedankt je”. Die relatie is echter niet altijd even goed geweest. Dat blijkt uit eerdere tweets van Donald Trump uit 2014. 

Meest gelezen