"Regenboogtunnel" komt terug in Antwerpen

De voetgangerstunnel in Antwerpen zal ook in augustus een paar dagen verlicht zijn in de regenboogkleuren, tijdens de Antwerp Pride. Als het aan schepen voor diversiteit Fons Duchateau (N-VA) ligt, komt de verlichting er zelfs permanent. Maar dat is voorlopig technisch niet mogelijk.

De voorbije 2 dagen waren de voetgangerstunnel, het MAS en het Centraal Station verlicht in de regenboogkleuren in het kader van een hoffelijkheidscampagne voor de holebigemeenschap. "We hebben enorm veel enthousiaste reacties gekregen, vooral over de voetgangerstunnel", zegt Duchateau. "De mensen noemen het zelfs al de 'regenboogtunnel'."

"Ik heb laten onderzoeken of de verlichting er permanent kan blijven, maar dat is technisch nog niet mogelijk. We willen het wel nog een keer herhalen tijdens de Antwerp Pride in augustus. Als de reacties dan opnieuw zo lovend zijn, wil ik het meenemen naar de volgende bestuursperiode om dan opnieuw de mogelijkheden te bekijken. Een tunnel die permanent verlicht is in de regenboogkleuren zou een wereldprimeur zijn."

De Antwerp Pride vindt plaats van 8 tot en met 12 augustus.

Meest gelezen