Australisch koppel komt in Portugal om het leven "na selfie"

Een Australisch koppel is om het leven gekomen na een val van een muur die uitzicht gaf op een populair toeristisch strand in Portugal. Wellicht verloren ze hun evenwicht bij het nemen van een selfie.

Volgens de Portugese krant Correio da Manhã  kwam het koppel om het leven op het strand Praia dos Pescadoros (Strand van de vissers nvdr.) bij Ericeira, aan de westkust van Portugal.

Rui Pereira da Terra, hoofd van de lokale reddingsdiensten, vertelde aan persagentschap Lusa dat autoriteiten vermoedden dat de man en vrouw een selfie aan het nemen waren toen ze naar beneden vielen. "We vonden op de muur die uitkeek boven het strand een gsm", zei hij. "Alles wijst erop dat de slachtoffers een selfie probeerden te nemen. De gsm viel wellicht naar beneden en toen de twee slachtoffers voorover bogen zijn ze wellicht gevallen."

Het is niet de eerste keer dat er (dodelijke) ongevallen gebeuren bij het nemen van selfies en er wordt dan ook vaak gewezen op de gevaren. Zo waarschuwden autoriteiten al dat een selfie met bizons in het Yellowstone National Park in de VS risico's inhoudt en de Russische politie lanceerde in 2015 een sensibiliseringscampagne om burgers te wijzen op de gevaren van het maken van selfies. Op verschillende plaatsen, onder meer in Disneyland Parijs, is de selfiestick dan ook verboden.

Meest gelezen