Bert Anciaux past voor gemeenteraadsverkiezingen

SP.A-boegbeeld Bert Anciaux doet niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Anciaux wilde graag de tweede plaats op de burgerlijst van ex-schepen Ans Persoons in Brussel, maar mocht alleen lijstduwer zijn.

"Ik wou heel graag opkomen in Brussel-stad om zo mijn politieke loopbaan af te sluiten", vertelt Anciaux aan BRUZZ. "Vooral op sociaal beleid en Nederlands in de hoofdstad wilde ik graag de klemtoon leggen, maar ik heb beslist om niet op het aanbod in te gaan. Met spijt in het hart."

Lijstduwer

Anciaux heeft niet het gevoel dat hij erg welkom is op de lijst. "Ik ging er vanuit dat ik op de tweede plaats zou kunnen staan om de lijst zo sterk mogelijk te maken. Als lijstduwer speel je meer een ondersteunende rol en lijkt het voor de kiezer alsof je er niet voluit voor gaat." Of dit het einde van zijn politieke carrière betekent, wil Anciaux niet gezegd hebben. Mogelijk doet bij nog mee aan de Vlaamse verkiezingen in 2019.

Meest gelezen