Brusselse politie flitst vanaf nu ook in tunnels

De Brusselse politie heeft heel wat nieuw materiaal aangekocht. Zo hebben ze geïnvesteerd in NK7 flitsers. Die kunnen tot zes rijstroken tegelijk aan en werken ook op plaatsen waar klassieke camera's niet werken.

De nieuwe, mobiele camera's zijn een aanwinst voor de politie. "Die nieuwe camera's maken flitsen in een zone 30 veel gemakkelijker. Dat heeft te maken met de breedte en de lengte die we nodig hebben om te flitsen. We kunnen zo korter flitsen en ook in tunnels", zegt Frank Devos van de Brusselse politie. 

Betrappen op heterdaad 

Daarnaast heeft de politie ook geïnvesteerd in anonieme voertuigen. "Die anonieme voertuigen zijn belangrijk om mensen op heterdaad te betrappen op bellen achter het stuur of agressief rijden in het verkeer. En er is ook enorm geïnvesteerd in signalisatiemateriaal. Brussel heeft veel werven, versperringen en omleidingen. We hebben twee nieuwe digitale aanhangwagens om werken en versperringen beter aan te duiden." 

Meest gelezen