Chef uit Zele mag naar WK Bocuse d' Or

Chef Lode De Roover van 'Fleur De Lin' in Zele eindigde bij de winnaars in de Europese finale van de kookwedstrijd Bocuse d'Or. Hij mag nu naar het Wereldkampioenschap in Lyon eind januari 2019.

De wedstrijden voor de wereldberoemde Bocuse d' Or-prijs lopen over verschillende jaren. Het begon voor Lode De Roover in 2017 toen hij de Belgische finale van de kookwedstrijd won. Samen met zijn commis Piet Vande Casteele eindigde hij nu zesde in de Europese finale in Turijn. Met zijn voorgerecht stond hij op de vierde plaats.

Geselecteerd worden voor de wereldfinale was ons doel, zegt de chef. Nu begint alles opnieuw, weer een nieuw voorgerecht, hoofdgerecht, in welk thema dat moet passen is nu nog niet bekend.

Eerste op het EK werd Noorwegen, gevolgd door Zweden, Denemarken en Finland, de Scandinavische landen dus. Frankrijk eindigde vijfde en België zesde.

De 10 beste koks van het Europees Kampioenschap mogen naar het WK in Lyon op 29 en 30 januari 2019. De winnaar krijgt 20.000 euro en een gouden beeldje. 

Meest gelezen