Video player inladen...

De Noord-Koreanen vernemen één dag later dan de rest van de wereld hoe de top tussen Kim en Trump verlopen is

De staatszender van Noord-Korea pakt eerst en vooral uit met de belangrijkste Amerikaanse toegeving. De intentie van de Amerikaanse president om te stoppen met de gezamenlijke Amerikaanse en Zuid-Koreaanse militaire oefeningen. Nog voor zijn vertrek uit Singapore gisteravond, gaf Donald Trump enkele televisie-interviews en hij legde vooral de nadruk op het verwijderen van alle atoomwapens uit Noord-Korea. Toch zijn er ook kritische stemmen over wat er zich gisteren in Singapore afgespeeld heeft, zeker als het gaat over de kwestie van de mensenrechten in Noord-Korea, een onderwerp dat tijdens de topontmoeting nauwelijks aan bod gekomen is, zegt één van de belangrijke mensenrechtenonderzoekers voor Noord-Korea.

 

Meest gelezen