Video player inladen...

Trump liet deze "filmtrailer" zien aan Kim Jong-un: "Twee mannen, twee leiders, één bestemming"

"Zeven miljard mensen leven op aarde. Alleen een heel klein aantal zullen een blijvende impact hebben. En alleen een heel klein aantal zullen beslissingen nemen die de geschiedenis zullen veranderen." Zo begint de video die de Amerikaanse president Donald Trump aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft laten zien tijdens hun ontmoeting in Singapore. De video is gemaakt in de stijl van een filmtrailer en schetst twee toekomstbeelden: een van een -volgens de VS- goede afloop van de top, en een van een slechte afloop.

In de video, inclusief voice-over, spelen Donald Trump en Kim Jong-un de hoofdrollen. Het hele filmpje is gebaseerd op de inzet van de top (de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland nvdr.) en op het feit dat de top zo historisch was (het ging om de eerste ontmoeting tussen een Amerikaanse president in functie en een leider van het communistische regime in Noord-Korea nvdr.)

"Een verhaal van opportuniteiten, een nieuw verhaal, een nieuw begin. Een van vrede. Twee mannen, twee leiders, één bestemming", is er te horen. "Een verhaal op een speciaal moment in de geschiedenis, dat misschien nooit zal herhaald worden."

De trailer alludeert ook op hoe de top zal verlopen. Volgens de filmtrailer -die dus door de VS werd gemaakt- staat of valt alles met de houding van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

"Wat zal hij kiezen? Visie en leiderschap tonen of niet?", klinkt het. "Er kunnen slechts twee resultaten zijn: een van achteruitgang of een van vooruitgang. Een nieuwe wereld kan vandaag beginnen, een van vriendschap, respect en goede wil." 

Het Witte Huis heeft het filmpje gedeeld op zijn sociale media en bevestigt dat Trump het filmpje aan Kim liet zien. Om verder te gaan in filmtermen, lijkt het er voorlopig op dat historistische ontmoeting tussen Trump en Kim een "happy end" heeft gehad. Zo staat er in een document dat beide leiders ter afsluiting van de top ondertekend hebben, dat Noord-Korea zich engageert voor een volledige nucleaire ontwapening van het Koreaanse schiereiland.

"Zal de leider voor vooruitgang kiezen voor zijn land? Zal hij deel uitmaken van een nieuwe wereld en een held zijn voor zijn volk? Zal hij de handdruk van vrede drukken? Of kiest hij voor isolatie?", gaat de trailer verder.

Meest gelezen