FNG verhuist naar Brusselse beurs

Modegroep FNG wil 95 miljoen vers kapitaal ophalen op de Brusselse Euronext. De groep boven onder andere Brantano en Fred & Ginger is al actief op de beurs van Amsterdam, maar wil van Brussel haar referentiemarkt maken.

FNG noteert al twee jaar op de Amsterdamse beurs, maar wil dus terugkeren naar Brussel. Met de verhuis gaat een kapitaalronde gepaard waarmee de groep voor 80 miljoen euro nieuwe aandelen zal uitgeven en voor 15 miljoen euro bestaande aandelen beschikbaar zal stellen. Wie al aandelen heeft, zal voorkooprecht krijgen op de nieuwe aandelen.

Het grootste deel van het geld zal naar nieuwe winkels, merken en het online platform gaan. Vooral Brantano moet uitbreiden. Tegen 2020 moeten er 50 nieuwe winkels openen en het merk zal zowel voor schoenen als voor kleren staan. De onlinewinkel moet kunnen opboksen tegen internationale toppers zoals Zalando. De focus van zowel de fysieke als de online verkoop moet wel lokaal blijven.

Meest gelezen