Giraf Barbie bevalt in Planckendael

In dierenpark Planckendael in Muizen is een babygiraf geboren. Het girafje heet "Twiga", dat betekent "giraf" in het Swahili.

Flink kereltje

Twiga is al twee meter hoog. Dat is bijzonder groot voor een babygiraf, laat Planckendael weten. Een giraffengeboorte is redelijk spectaculair. De baby maakt een val van zo'n twee meter om daarna al heel snel op zijn pootjes te staan. De vacht van Twiga telt veel kleine vlekjes en de poten zijn donkerder beige dan die van zijn familieleden. Het is een stevig kereltje met sierlijke wimpers en hij huppelt intussen al flink rond.

Kweekprogramma

Moeder Barbie is een voorbeeldige mama. Ze is dan ook niet aan haar proefstuk toe, Twiga is al haar zesde baby. Planckendael neemt deel aan een Europees kweekprogramma voor deze bedreigde dieren en steunt ook de giraffen in de natuur met een project in Congo.

 

Meest gelezen