Hulpactie voor mishandelde kat Sprotje ook goed voor andere dieren

Het mishandelde katje Sprotje zorgde voor een golf van verontwaardiging toen bekend raakte dat het arme dier in een hete oven werd gestopt. De dierenartsen die haar binnenkregen startten een geldinzameling en dat leverde een recordbedrag op: 14.000 euro. Te veel voor Sprotje alleen en dus wordt het geld verdeeld.

Het verhaal over Sprotje, de kat uit Kortrijk die werd mishandeld en in een hete oven gestoken, krijgt dan toch nog een positieve wending. Het verhaal zorgde voor een massale geldinzameling, maar de actie werd een veel groter succes dan gehoopt: bijna 14.000 euro. Daarom besloten de dierenartsen om geld te verdelen onder VZW's voor dierenhulp. Ook Animal Trust uit Melle en Rata's Animal Shelter uit Belsele krijgen geld. En dat geld is meer dan welkom want dierenmishandeling komt steeds vaker voor volgens de vzw's. Sprotje zelf stelt het ondertussen goed, maar het katje heeft toch nog veel verzorging nodig.

Meest gelezen