Koning Filip gaat naar WK in Rusland

Koning Filip gaat op 23 juni naar Moskou om de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië bij te wonen. Dat is een opvallende beslissing omdat er ook Belgen waren onder de dodelijke slachtoffers van de MH17, de vliegtuigcrash waar Rusland verantwoordelijk voor zou zijn.  Koning Filip zal in het bijzijn van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders naar Rusland afreizen. 

Het is officieel: koning Filip gaat naar het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Hij zal op 23 juni de wedstrijd België - Tunesië bijwonen. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) zal hem vergezellen.

Mensenrechtenorganisaties roepen nochtans op om niet naar Rusland te gaan. Het is dus opvallend dat Koning Filip wel de beslissing neemt om naar Moskou te gaan, ondanks de zeven Belgische slachtoffers van de MH17.  Nederland stelde Rusland namelijk al aansprakelijk voor de crash van het vliegtuig. 

Ook vanuit Nederland klinkt de oproep om thuis te blijven, uit solidariteit met de slachtoffers van de MH17.  De Britse prins William, voorzitter van de Britse voetbalbond, blijft ook thuis. Volgens Groot-Brittannië zitten de Russen namelijk achter de vergiftiging van de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal, in februari.   

Toch zouden ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron naar Rusland gaan.  

Meest gelezen