Video player inladen...

Nieuwe plofkraak in geldautomaat Bpost in Boechout

Vannacht is er opnieuw een plofkraak gepleegd op een kantoor van Bpost in Boechout. Dat zegt het Antwerpse parket. De werkwijze is gelijkaardig aan de plofkraken eerder deze week in Kinrooi en Buggenhout. 

Rond drie uur vannacht werden verschillende getuigen in Boechout uit hun slaap gewekt door verschillende luide knallen.  Drie mensen met een bivakmuts probeerden binnen te geraken in het postgebouw, door het raam aan de voorkant te verbrijzelen. Daarvoor gebruikten ze wellicht hamers. Mogelijk zat er nog een vierde verdachte in een vluchtende auto.

Door de ontploffing hebben de verdachten een deel van het geld van de bankautomaat kunnen stelen. Een ander deel van het geld werd onbruikbaar gemaakt omdat de verfcapsule van de plofkoffer geactiveerd werd. De verdachten zouden ook in het bankkantoor hebben proberen binnen te raken, maar dat is niet gelukt. 

Door de plofkraak is aan het gebouw van Bpost veel schade. Er lag ook een groot deel van de buit verspreid over de baan en het voetpad. Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak verder. De daders zijn nog op de vlucht. 

Ook in Kinrooi, Buggenhout en Tielt-Winge zijn er de voorbije periode plofkraken gepleegd. 

Video player inladen...

Meest gelezen