Nieuwe afleveringen van "De Smurfen" -in 3D- op komst op Ketnet

Er komen gloednieuwe afleveringen van "De Smurfen". De blauwe wezentjes zullen voor het eerst in een 3D-versie op de televisie te zien zijn. De nieuwe afleveringen lopen vanaf 2020 op Ketnet. De zender wordt ook coproducent, samen met Peyo Productions, TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel.

Ketnet wil de Belgische animatiesector stimuleren en investeert al enige tijd in animatiereeksen van eigen bodem. Zo was de zender al coproducent van Belgische reeksen als "Suske en Wiske junior" (Grid), "Stoppeltje" (Belvision), "ZOOks" (Potemkino – Sancta Media) en "Mijn Ridder en ik" (Thuristar).

"De Smurfen zijn al sinds de jaren 80 een vaste waarde op de VRT en met deze nieuwe afleveringen zal dat nog jaren zo blijven. We gaan met vol enthousiasme aan de slag om een reeks te coproduceren die zo Belgisch is, en tegelijk zo internationaal is", zegt Maarten Janssen, netmanager van Ketnet. De nieuwe reeks situeert zich opnieuw in het "Smurfenuniversum" en is niet gebaseerd op bijvoorbeeld bestaande stripalbums.

Meest gelezen