Sociaal akkoord bij Partena: staking huishoudhulpen afgeblazen

De werknemers van Partena gaan morgen gewoon aan de slag. Er was een staking aangekondigd (voor onbepaalde tijd) nadat was gebleken dat een groep werknemers van een dienstenchequebedrijf dat door Partena was overgenomen, meer verdiende via een extra premie.

Vakbonden en directie hebben een akkoord bereikt over een compensatie voor de andere werknemers. De “originele” werknemers van Partena zullen vanaf volgende maand een anciënniteitspremie krijgen, per schijf van 5 jaar dat ze er werken. De overgenomen groep werknemers krijgt die premie pas volgend jaar.

De verschillen tussen beide groepen zijn daarmee niet volledig van de baan, maar de vakbonden vinden het toch een te verdedigen compromis.

Bij Partena werken 2200 huishoudhulpen, meer dan de helft ervan in Oost-Vlaanderen.

Meest gelezen