Volkswagen betaalt boete van 1 miljard euro in Duitsland voor "dieselgate"

Volkswagen zal in Duitsland een boete van 1 miljard euro betalen in het kader van "dieselgate". Dat heeft de autobouwer zelf meegedeeld.

De boete was opgelegd door de openbaar aanklager in Braunschweig, een stad in de deelstaat Nedersaksen. "Volkswagen aanvaardt de boete en erkent daarmee zijn verantwoordelijkheid", aldus de autobouwer in een persbericht. Met de schikking wordt het onderzoek naar VW stopgezet.

De boete volgt bijna drie jaar nadat Volkswagen heeft toegegeven dat het zowat 11 miljoen dieselwagens had uitgerust met sjoemelsoftware. Die technologie leidde ertoe dat de voertuigen in testsituaties veel milieuvriendelijker leken dan ze in de dagelijkse praktijk waren.

Het schandaal kostte de autobouwer al meer dan 25 miljard dollar aan terugroepacties en gerechtelijke procedures.

Meest gelezen