Zwerfvuil rond Pukkelpopterrein moet weg

De stad Hasselt wil een properder Pukkelpop-festival. En gaat daarom deze zomer extra opruimploegen inzetten op de Kempische Steenweg.

Het personeel van de stad zal daarvoor samenwerken met vrijwilligers. De voorbije jaren werd de Kempische steenweg ter hoogte van het festivalterrein ook al verkeersvrij gemaakt, maar het zwerfvuil dat daar rondslingerde was een doorn in het oog van schepen Michel Froidmont.

"We gaan een ploeg van vrijwilligers het samen laten opruimen met personeel van de stad. En we verwachten ook dat de standhouders op de steenweg hun steentje gaan bijdragen." Rondslingerend afval is slordig, het trekt ander afval aan én het is niet goed voor de veiligheid, volgens Froidmont. "Een veilige site heeft ook nood aan een zuivere site. Het moet gewoon proper zijn."
 

De opruimvrijwilligers worden trouwens niet ingezet op het festivalterrein, daar zorgt de organisatie van Pukkelpop zelf voor.

Meest gelezen