Affichecampagne moet WK-overlast beperken in Brussel

De politiezone Brussel-Noord start vandaag met een sensibliseringscampagne om de overlast te beperken in de buurt van de café's waar je het WK voetbal kan volgen.

Juichende en roepende supporters horen natuurlijk bij een voetbalwedstrijd, maar in Brussel willen ze toch voorkomen dat het uit de hand loopt. Daarom zullen in alle café's van Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node affiches en onderleggers worden uitgedeeld met de boodschap  'Keep it cool, foot is fun'.

Autostoeten

"De afgelopen EK's en WK's hebben ons geleerd dat supporters soms iets te uitbundig zijn", zegt woordvoerster Audrey Dereymaeker. "Dat levert geluidsoverlast op voor de buurtbewoners, maar ook in het verkeer merken we dan problemen. Zo zijn er autostoeten met toeterende wagens die door de stad trekken en die het andere verkeer blokkeren. Met deze campagne willen we de supporters eraan herinneren dat voetbal voor iedereen fijn moet blijven."

Meest gelezen