Video player inladen...

De Croo: "Prijsverhoging Telenet bevestigt dat er te weinig concurrentie is"

Minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) ziet in de prijsstijging bij Telenet een exacte bevestiging van zijn analyse. "Er is te weinig concurrentie in ons land en de prijzen zijn te hoog." Hij raadt de consument aan om op zoek te gaan naar het beste tarief.

Gisteren nog opperde minister De Croo het idee om een vierde operator toe te laten op de Belgische telecommarkt. Op die manier zouden de prijzen dalen en de kwaliteit verhogen, is zijn redenering. Vanmorgen kondigde Telenet een prijsstijging aan.

"Dat bevestigt exact mijn analyse dat er te weinig concurrentie is in ons land en dat de prijzen te hoog zijn. Ik kan elke consument alleen maar aanmoedigen om naar de website bestetarief.be te gaan om te vergelijken. Als consument kan je met je voeten stemmen als je het niet eens bent met de prijsverhoging.

Telenet zelf zegt dat de prijsverhoging nodig is om te kunnen investeren in de kwaliteit van het netwerk. "Die investeringen moeten zeker gebeuren", reageert De Croo. "Maar die investeringen gebeuren ook in andere landen en ik stel vast dat de prijzen daar wel lager zijn omdat er meer concurrentie is."

Alexander De Croo is ten slotte naar eigen zeggen niet op zoek naar een "open oorlog" met de telecomoperatoren. "Maar ik sta aan de kant van de consument. En die consument betaalt in ons land te veel voor producten waar hij veel te weinig voor terugkrijgt. De consument heeft recht op meer en ik zal daar blijven voor vechten."

Decroo: "Logisch dat operatoren geen nieuwe concurrent willen"

Video player inladen...

Meest gelezen