Video player inladen...

De Zoo neemt afscheid van chimpansee Judy

In de Zoo van Antwerpen is gisteren chimpansee Judy overleden. Het dier werd 41. Judy leefde de eerste tien jaar van haar leven bij een gezin uit Schilde.

Het dier werd 41 jaar oud. De eerste tien jaar van haar leven woonde ze bij een gezin uit Schilde. Daarna werd de aap aan de zoo gegeven, waar ze dus 30 jaar verbleef, al had de chimpansee wel bijzondere gewoontes, zegt één van de verzorgsters van de Zoo: "Judy dronk chocomelk, ging naar toilet, gebruikte toiletpapier."

De Antwerpse Zoo maakte het overlijden van Judy zelf bekend via Facebook. “Blijf schitteren, daarboven, Judy. We gaan je missen”, klinkt het triest. Ook de bezoekers zijn er het hart van in en plaatsen massaal herinneringen aan Judy online.

Meest gelezen