Video player inladen...

In de zetel of op groot scherm: bij deze cliffhangers van "Thuis" beten fans hun nagels stuk in de seizoensfinale

Eén heeft vanavond de seizoensfinale van "Thuis" uitgezonden. Fans hebben die niet alleen in de huiskamer bekeken, op 3 plekken in Vlaanderen deden ze dat ook op groot scherm. Ontdek hier met welke cliffhangers de populaire soap u dit jaar de zomer instuurt.

Het is een vaste traditie vlak voor de zomer begint: de seizoensfinale van "Thuis" op Eén waarin de makers met tal van losse eindjes komaf maken (en de kijkers met tig nieuwe wendingen confronteren). Vanavond was het weer zo ver, dit al voor de 23e keer.

Fans konden de extra lange aflevering niet enkel in de huiskamer bekijken, maar ook op groot scherm op de Plantinkaai in Antwerpen, op het Schouwburgplein in Kortrijk en op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Daar kregen ze het gezelschap van verschillende acteurs van "Thuis". In Antwerpen kwamen onder anderen Annick Segal (Rosa Verbeeck) en Leah Thys (Marianne Bastiaens) langs.

De cliffhangers waren dit jaar grotendeels voorspelbaar, maar af en toe kwam een plot alsnog als een donderslag bij heldere hemel. Wij sommen de 5 belangrijkste orgelpunten voor u op. Opvallend: de "oerpersonages" Frank Bomans (Pol Goossen) en Simonne Backx (Marleen Merckx) speelden in geen enkele scène mee.

1. Mayra biecht de waarheid over Zoë op aan Waldek

Mayra Magiels (Muriel Bats) speelt eindelijk open kaart met Waldek Kosinski (Bart Van Avermaet) over de ware identiteit van Zoë. De omstandigheden waarin dat gebeurt, spreken tot de verbeelding: Waldek komt te weten dat Mayra hun pasgeboren kind in de materniteit met een andere baby heeft verwisseld terwijl ze alle drie in het wrak van een gecrashte auto zitten na een ongeval. Wanneer het voertuig vuur vat, blijft Waldek als verdoofd zitten. Ontwaakt hij tijdig uit zijn lethargie?

Video player inladen...

2. Leo blijft levenloos liggen na een duw van Stan

De spanningen tussen Leo Vertonghen (Walter Moeremans) en Stan Van Damme (Jannes Coessens) bereiken een triest hoogtepunt. Net wanneer Marianne Bastiaens (Lea Thys) en haar zoon Tom De Decker (Wim Stevens) een verzoeningsgesprek hebben, duwt Stan Leo in een vlaag van razernij omver. Leo stoot zijn hoofd en valt bewusteloos neer waarna Stan het op een lopen zet. Even later treffen Marianne en Tom Leo in een plas bloed aan. Leeft hij nog?

Video player inladen...

3. Paulien is zwanger

De verhaallijn van Paulien Snackaert (Tina Maerevoet) en Adil Bakkal (Nawfel Bardad-Daidj) stond dit seizoen grotendeels in het teken van hun kinderwens. Na een kunstmatige inseminatie weigerde Paulien de voorbije dagen een zwangerschapstest, maar vanavond doet ze het toch. De test blijkt positief: ze is zwanger. 

Video player inladen...

4. Rosa en Steven vinden elkaar weer

Kobe Baert (Sid van Oerle) slaagt in zijn opzet om zijn biologische vader Steven Lambrechts (Ben Van Ostade) en Rosa Verbeeck (Annick Segal) naar een restaurant te lokken en hen tot een chique maaltijd en een gesprek te dwingen.

Even dreigt zijn biologische moeder Karin Baert (Kadèr Gürbüz) roet in het eten te gooien wanneer ze plots opdaagt en Rosa dreigt te vertrekken. Steven smeekt haar echter om te blijven en hij verklaart haar zijn liefde. Na het eten maken ze het samen gezellig bij Rosa thuis. 

Video player inladen...

5. Kobe kust Peter in een dronken bui

Samen met Peter Vlerick (Geert Hunaerts) tekent Kobe voor de meest onverwachte scène van deze seizoensfinale. De 2 gaan samen vissen en maken een fles rode wijn soldaat. Beneveld verliezen ze hun evenwicht waarna Kobe Peter overeind helpt. Kobe kijkt hem recht in de ogen en kust hem vol op de mond. Intussen kijkt Britney Van Noteghem vanuit de bosjes toe terwijl ze het schouwspel filmt. Hoe zal Peter op de demarche van Kobe reageren?

Video player inladen...

En dan nog dit:

  • Zwemcoach Jacques Pieters (Peter Van De Velde) komt te weten hoe zijn zoon Maarten precies is gestorven. Hij voelt zich schuldig omdat hij vindt dat hij een slechte vader is geweest.
  • Dokter Ann De Decker (Monika Van Lierde) heeft een goed gesprek met Marianne. Ze geeft toe dat ze vaak vooringenomen is en een oordeel klaar heeft, haar moeder betoont spijt en zegt dat ze "geen cadeau" is. "We zijn allebei niet simpel", luidt de conclusie.

"Thuis" bereikte dit seizoen bijna 2 miljoen Vlamingen op weekbasis. Sommige afleveringen trokken meer dan anderhalf miljoen kijkers. De seizoensfinale kan u opnieuw bekijken op VRT NU. Het nieuwe seizoen start in september.

Meest gelezen